Fase 4: Aanbesteding

Op basis van het concept ontwerp en het gedetailleerde engineeringpakket zet Maritime Projects de aanbestedingsprocedure in gang. Wij weten wat het aanbestedingspakket moet bevatten om de werven in staat te stellen een solide en bindende offerte te maken.

Verloop aanbestedingsproces

Tijdens het aanbestedingsproces vertegenwoordigen wij u. Op basis van het gedefinieerde product, het budget, de planning en uw geografische locatie, ontvangt u een overzicht van de werven die uw schip kunnen bouwen. Deze leggen wij ter goedkeuring aan u voor. U selecteert zes tot tien werven, wij versturen de offerteaanvragen. Door onze heldere documentatie zijn offertes transparant en eenvoudig vergelijkbaar. Dat werkt!

Selecteren werf

Maritime Projects vergelijkt de aanbiedingen en aanvullende documentatie. Het resultaat presenteren wij in een rapport. Samen selecteren we vier tot vijf potentiële scheepswerven die we samen bezoeken. We rapporteren de werfomstandigheden op kwaliteitsniveau, VGM-eisen en financiële status en instrueren hen over de laatste ronde van het aanbestedingsproces. Dan bepalen we de best passende werf en voeren we de eindonderhandelingen. Hierna volgt de bouwmonitoring van uw schip.

Heeft u vragen? Stel ze gerust.