Fase 1: Marktverkenning

Wat zijn de mogelijkheden voor uw nieuwe scheepsproject? U wilt een volledig beeld, afgestemd op uw persoonlijke wensen. Maritime Projects is uw partner. Onze projectmanager doet product- en marktonderzoek en deelt kennis uit bestaande rapportages. Wij opereren in een netwerk van professionals. Zo bent u altijd goed geïnformeerd over de verschillende markten en laatste technische ontwikkelingen. Is er al een product- of marktonderzoek uitgevoerd? Wij valideren de resultaten graag voor u.

Regelgeving en richtlijnen

Naast de marktvraag zijn ook de vrijheden en grenzen omtrent regelgeving belangrijk. Denk aan de lengte, het vermogen, volume, aantal passagiers en de veiligheid van het schip. Ook houden wij, afhankelijk van uw wensen, rekening met ‘groene technologie’ zoals LNG, waterstof, hybride technologie en emissiebeheersing. Goed geregeld.

Gefundeerde schattingen

Wij maken een reële prognose van het brandstofverbruik, de ladingopname, stabiliteit en laad- en lostijd. Ons netwerk van ontwerpers, universiteiten en onderzoeksinstituten vertaalt deze ruwe schatting naar een gefundeerde berekening. Deze cijfers zijn essentieel voor de input van het haalbaarheidsonderzoek. Ons eindrapport ondersteunt de go/no go-beslissing. Bij een go gaan we verder met het initieel ontwerp.

Heeft u vragen? Stel ze gerust.